Nieuws

Nieuwe doktersassistente

Jeanine vd Geer- de Peinder is vanaf juni bij ons werkzaam als doktersassistente, zij zal zich binnenkort nader aan uw voorstellen.

 

Emailadres

Mocht u over een emailadres beschikken zou u deze dan door willen geven aan

de assistente? Zo kunnen wij als het nodig is u ook per mail bereiken.

 

Mobiele website

De praktijk beschikt nu ook over een mobiele website, deze is geschikt voor uw smartphone.

 

Tijden bloedafname

Het bloed prikken is iedere werkdag vanaf 09.30 uur tot 10.00 uur!

Er is geen bloedafname op;

Maandag 3, donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2019

 

Eigen risico laboratoriumonderzoek

Tussen 09.30 uur en 10.00 uur kunt u op alle werkdagen op indicatie van uw huisarts (of specialist) bloed laten afnemen door de assistente; de bepalingen worden in het CWZ te Nijmegen verricht.

Landelijk en wettelijk worden alle aanvullende onderzoeken zoals laboratoriumonderzoek NIET vergoed vanuit de basiszorg, maar vallen de kosten onder uw eigen risico. U ontvangt dan ook een rekening van het CWZ over de bepalingen. (Indien uw eigen risico bedrag reeds overschreden is zijn dit geen extra kosten)

Huisartsenzorg is ALTIJD basiszorg; hierover ontvangt u geen nota. Ook ECG aflezen gebeurt bij ons door de huisarts zelf.
Het werk en aanvullend onderzoek van de praktijkondersteuners Joyce Abrahamse en Leonie Blijdestein valt binnen de basiszorg (zoals longfunctieonderzoek, 24uurs bloeddrukmeting), en ook de gesprekken met de POH GGZ Jeanette van Ommeren en Marieke Koopmans.

Overige zaken die binnen het eigen risico horen en dus voor u kosten betekenen:
Alle aanvullende zaken komen wettelijk en bij elke zorgverzekeraar op rekening van het eigen risico, bijvoorbeeld:
- Alle laboratoriumbepalingen vanuit bloedonderzoek
- Weefselonderzoek van chirurgisch weggenomen huidafwijking
- Röntgenfoto of echo of MRI die door de huisarts is aangevraagd
- Specialistenkosten na een verwijzing
- Het cytologisch (cel) onderzoek van het uitstrijkje, indien dit niet via het
  bevolkingsonderzoek is afgenomen
- Ritme analyse met een eventrecorder

 

06-nummers door geven

Indien u een 06-nummer heeft, wilt u deze aan ons doorgeven, zodat wij bij vragen, wijzigingen en/of mededelingen u altijd kunnen bereiken?

 

Avondspreekuur

Vanaf 1 januari 2013 bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een consult bij dokter van Merkestein buiten kantooruren. Deze afspraken dient u af te spreken in overleg met de assistentes.

Praktijkaccreditatie


OCHTEN –  De huisartsenpraktijk van dokter van Merkestein & dokter van der Burg is geaccrediteerd. De accreditatie is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en is bedoeld om de kwaliteit van huisartsenpraktijken in Nederland nog meer te verbeteren. Als een huisartsenpraktijk het NHG-keurmerk krijgt toegekend, is dit een teken dat er kwalitatief goede zorg geleverd wordt die voldoet aan alle eisen van de moderne tijd.