Leonie Blijdenstein - Verhoeven

Functie: praktijkondersteuner

Ik ben sinds mei 2012 werkzaam in deze praktijk als praktijkondersteuner. Graag stel ik me nader aan u voor. Mijn naam is Leonie Blijdenstein en ik kom uit Druten. Na mijn verpleegkundige opleiding heb ik gewerkt in de psychiatrie, de jeugd gezondheidzorg en gedurende een groot aantal jaren bij de thuiszorg als wijkverpleegkundige. In die laatste functie heb ik me ook intensief bezig gehouden met de zorg voor ernstig zieke patienten in hun laatste levensfase.

Op een gegeven moment werd het tijd voor wat anders. En na het volgen van een opleiding heb ik twee jaar gewerkt als praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk in Groesbeek. Vervolgens kreeg ik de kans om in deze praktijk aan de slag te gaan. Ik heb het goed naar mijn zin, met name het persoonlijke contact met de patienten en het feit dat het een dorpspraktijk is, spreekt mij erg aan.

Mijn taak is de huisarts te ondersteunen in de zorg voor chronisch zieke patienten. Dat betekent dat ik zorgdraag voor mensen met diabetes, hart-en vaatziekte en astma/copd. Ook ouderenzorg is hier een belangrijk onderdeel van. Zo geef ik voorlichting over ziektebeelden en begeleid ik de patienten bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl. Ook voer ik controle-onderzoeken uit. Het is afwisselend en interessant en ik werk met veel plezier.