3 mei 2021

Coronavirus, update 03 mei 2021

Coronavirus, update 03 mei 2021


Vanwege de ernst van het Coronavirus en verspreiding vragen wij u NIET zonder contact met de assistente naar de praktijk te komen. Bij noodzaak altijd eerst bellen! Wij beoordelen graag telefonisch hoe we u het beste kunnen helpen. Wij zijn genoodzaakt deze maatregelen te nemen om verspreiding van het virus door contactmomenten te voorkomen voor uw en onze veiligheid! 

We leven met u mee, en vragen uw begrip voor de maatregelen. Bel zeker bij acute klachten en bij toename van reeds langer bestaande klachten op medisch gebied. Stel uw huisartsen bezoek niet uit bij verontrustende symptomen. Wel altijd eerst bellen.

Bij klachten: hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn of lichte benauwdheid (moeilijk ademen) met of zonder koorts, neem contact op met de GGD voor een test (telefoonnummer: 0900-1202) en blijf dan thuis tot u 24uur geen klachten meer heeft. Neem als u steeds zieker wordt of moeilijker kan ademen, of een snellere ademhaling bij lichte inspanning heeft, telefonisch contact met ons op. Alle informatie vindt u op thuisarts.nl (zoekterm Corona) en het RIVM, waarvan onderaan de links zijn geplaatst.

Is er mogelijk risico op het Coronavirus dan vragen wij u nogmaals NIET naar de praktijk te komen, maar eerst telefonisch contact op te nemen met de GGD of afhankelijk van de ernst van de klachten bij koorts en/of benauwdheid met onze assistente. Het gaat nog steeds volop rond, juist bij jongere mensen die nog niet gevaccineerd zijn. 

Andere klachten en symptomen beoordeelt de assistente in overleg met de huisarts eerst telefonisch, en een spreekuur-afspraak volgt indien nodig, binnen de mogelijkheden met de nodige beschermingsmaatregelen.

Een e-mailconsult met de huisarts is mogelijk via administratie@vanmerkestein.com. Dit geldt alleen voor ingeschreven patiënten. Let op, dit is niet voor urgente zaken, u krijgt binnen drie werkdagen een reactie op uw e-mail.

De diabetes, COPD en CVRM controles via de praktijkondersteuner hebben inmiddels weer doorgang kunnen vinden, zo ook de afspraken bij de POH GGZ. Wij doen op het moment nog geen controle longfuncties op het advies van het RIVM.

Bloedafname vindt plaats op medische indicatie middels afspraak.  

Maatregelen in onze praktijk ter preventie corona en andere besmettingen;

Wij stellen het zeer op prijs dat u een mondkapje draagt, wij verplichten u het echter niet, evt. geven wij u bij binnenkomst een mondkapje.

Wij geven u geen hand en beperken de contactduur waar mogelijk voor uw en onze bescherming tegen dit virus. Kom op uw afspraak alleen, (bij een ziek kind vergezelt met 1 ouder van het kind) en kom niet eerder dan de afspraaktijd. U kunt eventueel in de auto wachten tot de exacte tijd, zodat zo weinig mogelijk mensen met elkaar in de wachtkamer zitten.

Natuurlijk passen wij de hygiënemaatregelen toe volgens protocol.
U zult bij een afspraak in onze praktijk en contact binnen 1.5 meter ons aantreffen met mondkap, handschoenen en een beschermende bril.

De wachttijd aan de telefoon kan oplopen, wij vragen uw begrip hiervoor. 

De belangrijkste maatregelen die u moet nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen; 
- Was uw handen regelmatig,
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
- Gebruik papieren zakdoekjes,
- Vermijd zoveel mogelijk contact met andere mensen, zoals landelijk beleid

Bij koorts en/of verkoudsheidsklachten of hoesten: blijf thuis.

Informatieve websites en telefoonnummers;

http://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
http://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 
Telefoonnummer Landelijk publieksnummer RIVM: 0800-1351 (van 8-20u)
Telefoonnummer GGD: 0900-1202

Coronatest voor iedereen: zo werkt de test en het contactonderzoek

https://www.nu.nl/281070/video/coronatest-nu-voor-iedereen-zo-werkt-de-test-en-het-contactonderzoek.html