8 februari 2021

Corona vaccinaties, nieuw update 08 februari 2021

Corona vaccinaties

Wij als huisartsen vinden het jammer dat we u nog steeds niet kunnen vaccineren tegen het corona virus. De overheid heeft (helaas) besloten eerst de GGD deze vaccinaties te laten uitvoeren. Indien wij de vaccins wel geleverd krijgen zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren, onze organisatie is er klaar voor om dit dan ook snel uit te voeren.

Leeftijd boven de 80 jaar

Inmiddels zijn de mensen, ouder dan 80 jaar uitgenodigd door de GGD. Als huisarts hebben wij geen rol gekregen in deze uitnodigingen. Zij ontvangen een brief thuis van het RIVM in de periode van 5 februari tot begin maart, met alle informatie voor een afspraak voor vaccinatie door de GGD. Er wordt door de GGD uitgenodigd van oud naar jonger, dus 84 jarigen eerst, 80 jarigen later.

Eerder zijn de mensen van 85-90 jaar en ouder dan 90 jaar uitgenodigd door de GGD.

Nadien zullen de mensen uit de groep 75-80 jaar volgen, en daarna de mensen uit de groep 70-75 jaar.

Niet mobiele mensen die thuis gevaccineerd willen worden:

Op dit moment is er helaas nog niet duidelijk hoe en wanneer dit zal zijn. Zoals we nu weten zal het in ieder geval pas vanaf maart plaatsvinden. 

Personen van 60 t/m 64 jaar

Het lijkt erop, dat de huisartsenpraktijken gebruik gaan maken van het Astra Zeneca vaccin, in ieder geval voor de doelgroep onder de 65 jaar, waarbij als eersten de 60 t/m 64 jarigen uitgenodig zullen worden. De start is regionaal en gefaseerd, en zal vanaf medio februari zijn.

Tevens horen de mensen binnen de doelgroep 18-60 jaar met een medische indicatie hierbij, dus behoren ook bij dit tijdsblok, en worden door de huisartsenpraktijk gevaccineerd.

Zodra de vaccins beschikbaar zijn voor de betreffende groepen/ personen zullen wij dit op de website plaatsen, en diegenen oproepen. 

De mensen, die tot de vaccinatiegroep behoren, en eerder hebben aangegeven geen griepvaccinatie te willen ontvangen, worden uiteraard wel uitgenodigd voor het corona vaccin.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar

Op de website van het RIVM kunt u veel informatie vinden over de volgorde van vaccineren .

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie